Kralj Macron poručio Žutim prslucima: “Ako nemaju kruha, nek’ jedu suzavac!”

Macron
Flickr
Pred nekoliko tjedana bili smo svjedoci sveopćeg kaosa na ulicama Pariza te ostalih ostalih gradova Francuske. Sukob “žutih prsluka” i snaga policije nije jenjavao. U metežu koji se odvijao na ulicama stradavalo je sve što se našlo na putu: od izloga dućana i automobila pa sve do kipova – simbola republike.

“Žuti prsluci” u velikom broju okupili su se pred dvorom kralja Macrona I. uzvikujući parole revolucije. Francuski narod, po tko zna koji put u svojoj povijesti, zahtijevao je bratstvo, jednakost i slobodu.

Na balkonu palače u tom trenutku pojavljuje se ni više ni manje nego njegovo visočanstvo kralj Macron koji prijezirno baci pogled na okupljenu rulju, okrene se svom podaniku te ga priupita što to razdragana masa od njega želi.

Podanik: “Vaša ekscelencijo, masa je gladna. Želi kruha.”
Macron: “Pa neka jedu kruha, pobogu!”
Podanik: “Ali Vaše visočanstvo, nemaju kruha!”
Macron: “Ako nemaju kruha, nek’ jedu suzavac!”

Sljedećega dana, nezamislive scene nasilja na pariškim ulicama nisu posustale. No ovog puta, kako je njegovo visočanstvo i obećalo, narod se barem dobro napojio i nahranio suzavcem.

Disclaimer: Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namjerna, a namjera je isključivo humoristične prirode. Sve iznesene “činjenice” su plod uvrnute mašte i nipošto ne predstavljaju pouzdan izvor informacija, a ni ušće.

PODRŽITE NAS
Pratite nas na Facebooku!
DONACIJE

Ako želite podržati slobodno novinarstvo i Planet.hr možete donirati putem stranice za donaciju: Donacije