Corona održala dirljiv govor i obznanila povlačenje: Čovjek je čovjeku Virus!

„Iako sam prvotno htjela zaraziti ljude i bivati novom pošasti na ovome svijetu, ipak službeno podnosim neopozivu ostavku na mjesto najveće prijetnje koja se nadvila nad čovječanstvom.

Nakon samo 2 mjeseca širenja ovim planetom jednostavno odustajem!

Ne postoji virus koji može činiti čovječanstvu ono što si ono samo već čini.

Šireći se ovim svijetom naišla sam na toliko nepravde, mržnje i pohlepe. Siromaštvo, glad, strah, prijezir i nerazumijevanje neslavno nastanjuju svaki kutak ovoga planeta.

Vi ljudi sebe egoistično nazivate mislećim bićima. Misleća bića imaju priliku stvoriti raj na Zemlji: toliko resursa i mogućnosti za takvo nešto. No umjesto prosperiteta i raja, čovjek od ovog predivnog mjesta već stoljećima radi pakao.

Uništavate jedini dom koji vam je poznat u svrhu profita – Zemlja se nekontrolirano zagrijava zbog fosilnih goriva i istovremeno davi u plastici, a vi to samo šutke promatrate.

Međusobno se dijelite po apsurdnim vjerskim i nacionalnim osnovama potpuno nedokučivim i nepoznatim svijetu virusa. Trošite tolike novce na stotine ratova diljem ove planete razarajući ljudski život koji sada najednom tako panično želite spasiti.

E pa drago čovječanstvo, ja odustajem, napuštam vas. Neću biti dio realnosti u kojoj je najgori virus upravo čovjek čovjeku!“

Disclaimer: Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namjerna, a namjera je isključivo humoristične prirode. Sve iznesene “činjenice” su plod uvrnute mašte i nipošto ne predstavljaju pouzdan izvor informacija, a ni ušće.

*Za one koji žele znati više: Satira je izričaj koji kroz ironiju, pretjerivanje i izrugivanje kritizira i ukazuje na ljudsku glupost i poroke, posebice u kontekstu suvremene politike te ostalih aktualnosti. 

Prijelomna vijest: U Hrvatskoj potpuno miran vikend