Kolinda odgovorna za američke ekonomske sankcije Hrvatskoj?

Kolinda, Rimac
Kolinda-Rimac automobili
Na press konferenciji u Anchorageu, Aljaska, američki predsjednik Donald Trump najavio je nastavak ekonomskih sankcija za neke zemlje u vidu uvoznog embarga na određene proizvode.

Neočekivano, prva na listi Trumpovih nepodobnih zemalja našla se – Hrvatska. Američki mediji prenose kako je Trump, osokoljen trenutnim embargom na Huawei mobitele, odlučio nastaviti tu praksu na štetu još jedne tvrtke u usponu, hrvatske perjanice Rimac automobila. Trumpovu izjavu s Aljaske prenosimo u cijelosti:

„Nakon što smo predvidjeli i preventirali špijunske aktivnosti kineske vlade putem njihovih pametnih telefona na američkom tržištu, borba za domovinsku sigurnost se nastavlja. Nova prijetnja za privatnost građana SAD-a dolazi od strane jedne zemlje koja nikada do sad nije bila niti razmatrana kao potencijalna prijetnja, malene Kroejše. Nakon opsežnih obavještajnih akcija CIE na prostoru bivše Jugoslavije, utvrđeno je kako se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović planira infilitrirati među američke građane koristeći automobile tvrtke „Rimac automobili“ kao medije za širenje svoje propagande. Nakon Kolindine posjete Bijeloj kući i najdosadnijeg ručka na kojem sam ikada morao prisustovati, potjerao sam je ispred dvorišta svoje rezidencije u Washingtonu misleći da sam joj na taj način dao do znanja da nema što tražiti u SAD-u te u nadi da mi se više nikada neće obraćati na međunarodnim summitima u budućnosti, no bio sam u krivu. Nakon što je snimila video ispred ograde Bijele kuće, još me u nekoliko navrata pokušala zaustaviti i fotografirati se pored mene, što je potaklo moje sumnje. Agenti CIE utvrdili su da Kolinda blisko surađuje s gosp. Rimcem, a sve s namjerom indoktrinacije američkih građana koji bi kupili Rimčeve pametne automobile. Želimo li doista poštenog amerikanca dovesti u situaciju u kojoj se vozi u hrvatskom autu, dok mu se live streamom javlja hrvatska predsjednica i svojim egoističnim monolozima truje njegov mozak i ruši „let’s make America great again“ snove? Obzirom na to da cijenim trud i poduzetni duh dotičnog gospodina Rimca, ovim putem bih ga pozvao da prebaci svoje poslovanje u SAD gdje bi imao potpunu slobodu od uplitanja politike u svoje poslovanje i dakako niže poreze.“

Krštenju blizanaca u selu Tržić Primišljanski u okolici Slunja

Neposredno nakon ove objave američkog državnog vrha, kontaktirali smo ured Predsjednice tražeći njezino očitovanje, no Predsjednica nije bila dostupna za izjavu jer je prisustovala krštenju blizanaca u selu Tržić Primišljanski u okolici Slunja. Na upit zašto je predsjednica pohodila privatnu obiteljsku ceremoniju, odnosno radi li se možda  o nekome iz njene šire obitelji, službenik zadužen za odnose s javnošću nije mogao dati odgovor te nam je poručio da se strpimo do večernjih sati jer Predsjednica ostaje i na ručku kod dotične obitelji.

Poslali smo upit i tvrtki Rimac automobili te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo, a u međuvremenu je Donald Trump sankcije Hrvatskoj obznanio i na Twitteru, a među prvima koji je post lajkao i šerao bio je hrvatski nogometaš i osvajač Zlatne lopte, Luka Modrić.

Disclaimer: Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namjerna, a namjera je isključivo humoristične prirode. Sve iznesene “činjenice” su plod uvrnute mašte i nipošto ne predstavljaju pouzdan izvor informacija, a ni ušće.

PODRŽITE NAS
Pratite nas na Facebooku!
DONACIJE

Ako želite podržati slobodno novinarstvo i Planet.hr možete donirati putem stranice za donaciju: Donacije