Ekskluzivno: Hrvatska se povlači iz pariškog sporazuma!

Klima, zagrijavanje, znanost, zemlja, planet
Pixabay

Nakon Trumpovog povlačenja iz pariškog sporazuma o smanjenju emisije stakleničkih plinova, isti potez čini se učinit će i Hrvatska.

„Hrvatska je država čija je ekonomija iznimno zavisna o svome turizmu i turističkoj sezoni. Rast svjetske globalne temperature bi produžio turističku sezonu za dva, pa čak i tri mjeseca – ukazuju određene studije. Moramo shvatiti da je globalno zatopljenje saveznik hrvatske ekonomije! Sva je sreća da smo to na vrijeme prepoznali i pravovremeno djelovali „ – ističe premijer Plenković te nadodaje: „HDZ-ov tim stručnjaka pripremio je zakon o proglašenju Praznika Globalnog Zatopljenja. Toga dana će sve hrvatske tvornice, vozila i ostali proizvođaći stakleničkih plinova u znak potpore globalnom zatopljenju tokom čitavog dana enormno emitirati CO2 u atmosferu. Sva djeca će tog dana biti oslobođena nastave kako bi palila drveća i  sjekla šume, dok će Vlada umirovljenicima sufinancirati nabavku pećnica na ugljen. To sve za dobrobit Hrvatske!“

„Globalno zatopljenje je mogući ključ spasenja hrvatske ekonomije. Ono je nešto pozitivno, nešto atraktivno. I vrijeme je da ga tako u hrvtskom javnom diskursu počnemo i tretirati.“ – zaključio je Plenković.

Disclaimer: Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namjerna, a namjera je isključivo humoristične prirode. Sve iznesene “činjenice” su plod uvrnute mašte i nipošto ne predstavljaju pouzdan izvor informacija, a ni ušće.

*Za one koji žele znati više: Satira je izričaj koji kroz ironiju, pretjerivanje i izrugivanje kritizira i ukazuje na ljudsku glupost i poroke, posebice u kontekstu suvremene politike te ostalih aktualnosti.