Počela edukacija za frontalno uvođenje kurikularne reforme

osnovne škole, obrazovanje, škola
Pixabay
Početak edukacije za frontalno uvođenje kurikularne reforme službeno je obilježen u petak u Zagrebu edukacijom o učenju u online okruženju

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj posjetila je radionicu koju održavaju edukatori Carneta uživo u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića, zahvalila polaznicima i kazala da su tom radionicom uživo započeli s pripremama za primjenu kurikularne reforme u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.

“Pripremom u eksperimentalnom dijelu naučili smo da naše kolegice i kolege vole kombinaciju online i offline radionica, tako da nastavljamo s pripremama edukacijom po školama uživo”, kazala je i dodala da je već prvih dana tri tisuće sudionika prisutno na takvim radionicama, te da će se uskoro u školama voditi više od dvije tisuće radionica.

“Neće svim učiteljima trebati priprema za e-učenje, ali sve ih uključujemo u pripreme za kurikularnu reformu”, rekla je pomoćnica ministrice. Dodala je i da se nakon mjesec dana otvaraju virtualne učionice koje će ostati otvorene do rujna 2019. godine, a prema potrebi i dalje, te da će ih nadopunjavati i edukacijama uživo tijekom siječnja i svibnja.

Prema najavi pomoćnice ministrice, na različitim područjima i na različite načine podiže se razinu kompetencija, a sve aspekte će se provjeriti kroz eksperimentalni dio i poboljšane varijante primijeniti u kurikularnoj reformi.

Pomoćnica ravnatelja za podršku obrazovanju CARNET-a Branka Vuk, koja vodi edukaciju o korištenju online okruženja u trajanju od mjesec dana u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, kazala je da to okruženje učenja donosi određene izazove, jer se polaznici nalaze sami i moraju sami paziti da slijede rokove i da ispunjavate zadatke.

To samo snalaženje i te vještine stječu se na ovim radionicama da bi učenje u online okruženju išlo glatko i bilo uspješno, zaključila je pomoćnica ravnatelja CARNET-a Branka Vuk.

(Hina)