Uspješni riječki inovatori i kreativci na tribini o (ne)uspjehu

tribina

U novom kulturnom centru, rasadniku kreativnog grada Ri Hub, Zaklada Sveučilištau Rijeci održat će nesvakidašnju tribinu koja će okupiti mlade riječke inovatore i kreativce u priči o njihovom poslovnom (ne)uspjehu.

S kojim izazovima su se susreli na putu od Zavoda za zapošljavanje do upravljanja uspješnim brendom, jesu li im pritom pomogli razni mehanizmi potpora, koliko su u svemu važne inovacije, nova promišljanja i ideje, otkrit će nam Alenka Tvrtković, Ana Kovačević i Marin Trošelj.

Alenka Tvrtković osnivačica je popularnog brenda i originalne recepture First in The Raw energetskih pločica, koja je svoju strast za putovanjem i sportom pretvorila u uspješni poslovni pothvat. Danas su ti zdravi proizvodi distribuirani u više od 40 lokacija diljem Hrvatske. Ana Kovačević jedna je od vlasnica prve riječke trgovine bez otpada Špajza, vlastito poduzeće otvorila je odmah pri završetku fakulteta, a zahvaljujući tome danas u Rijeci postoji trgovina koja ne stvara otpad, te istovremeno podržava proizvode malih hrvatskih proizvođača. Marin Trošelj osnivač je tvrtke STEMI koja je, osim edukacije i promocije STEM područja među mladima, proizvela jedinstveni i prepoznatljivi hexapod robot. Upravo im je onosigurao poziv jedne od najvećih tehnoloških tvrtki Intel na izlaganje u sklopu njihova štanda na najvećem svjetskom Maker Fairu sajmu u San Franciscu.

Zaklada Sveučilišta tribinom želi prezentirati uspješne pričeu lokalnoj zajednici, no bez zadrške uključivanjem i manje uspješnih pokušaja i izazova kao relevantnih koraka ka postizanju poslovnih ciljeva. Razmjena znanja i iskustva u ležernoj atmosferi pružit će studentima, ali i svima zainteresiranima, vrijedne lekcijei inspiracije u razvijanju samostalnog puta.

Tribina (Ne)uspjeh: Moja priča održat će se u sklopu case study natjecanja Realizator 2018. u četvrtak, 22. studenog 2018. s početkom u 19 sati. Više informacija dostupno je na mrežnim i Facebook stranicama Zaklade.