Kraftwerk večeras otvara 7. Dimensions festival u Puli

Kraftwerk, 7. Dimensions festival
Wikimedia Commons / Tõnu Tunnel
Nakon atraktivne večeri otvorenja u Areni, 7. Dimensions festival nastavlja se od sutra do nedjelje, 2. rujna na pulskoj tvrđavi Punta Christo

U pulskoj Areni večeras počinje 7. Dimensions festival kojeg će spektakularnim nastupom otvoriti kultni Kraftwerk. Popularni njemački sastav u Pulu dolazi u sklopu uspješne svjetske turneje, a u povijesni amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti, pravi Gesamtkunstwerk- totalno umjetničko djelo.

Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička vizija glazbe stvorila je soundtrack za 21. stoljeće, a utjecali su na sve pravce plesne glazbe od hip-hopa do techna. Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini.

Uz Kraftwerk se večeras na pozornicu Arene penju detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia te još dvije dame: Josey Rebelle i Debora Ipekel koje će svojim izborom plesne glazbe zagrijati Arenu.

7. Dimensions festival nastavlja se od sutra do nedjelje, 2. rujna na pulskoj tvrđavi Punta Christo. Nastupit će Jon Hopkins, Bonobo, Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff, Detroit In Effect, Nina Kraviz, Batu, Peggy Gou, James Holden & The Animal Spirits, Azymuth & Marcos Valle te Alfa Mist.

Ulaznice za otvaranje Dimensions festivala se još uvijek mogu kupiti ovdje po cijeni od 370 kuna, a dostupne su i festivalske ulaznice za sva 4 dana.