Carski grad Opatija: povratak u slavne dane ‘kraljice Jadrana’

opatija, carski grad, putovanja
Opatija - Carski grad Facebook
Ako planirate vikend na moru, iskoristite jedinstvenu priliku za kratko putovanje u prošlost i zaputite se na Kvarner!

Opatija će 21. srpnja ponovo postati Carski grad i tako oživjeti tradiciju iz romantičnog vremena s početka prošlog stoljeća kada su njenim ulicama šetale ‘okrunjene glave’ i slavne povijesne ličnosti.

Jedan dio glavne prometnice, do Slatine, za ovu priliku bit će zatvoren za promet. Kroz centar Opatije prošetat će se poznata lica koja su svojedobno boravila u ‘kraljici Jadrana’: najslavniji svjetski znanstvenik Albert Einstein, genijalni pisac James Joyce, nadahnuti violinist Jan Kubelik, veliki skladatelj Gustav Mahler, izumitelji filma braća Lumiere i mnogi drugi.

Društvo će im praviti brojni zabavljači i članovi kostimiranih skupina iz Hrvatske, Italije, Austrije i Mađarske koji će se odjenuti po najnovijoj modi s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Očekuje nas niz glazbenih i plesnih nastupa u kojima će sudjelovati baletni studio Oksana Brandibura, Martina Majerle Trio, Albert Surina, Ivan Bošnjak, Mateo Žmak, klapa Mirakul, Karolina Šuša, Vivien i Voljen Grbac, Mihalj Ivković, Esperanza i Claudio Frank…

Na ulicu će s posebnom ponudom, prilagođenom duhu manifestacije, izaći i ugostitelji, kao i izlagači autohtonih proizvoda, opatijski umjetnici, kočije i oldtimeri. Bit će to prilika za tisuće posjetitelja ove tradicionalne manifestacije da još jednom zavire u šarmantni dio opatijske prošlosti i postanu dijelom povijesti ovog grada.20

Opatija – Carski grad