Umjetnost na vrećici čaja

Čaj, Umjetnost, Lifestyle
Ruby Silvious

Iskorištene vrećice čaja za nas su možda spremne za odložiti u otpad, no za filipinsku umjetnicu Ruby Silvious, one su platno na kojem stvara jedinstvena umjetnička djela.

Čaj, Umjetnost, Lifestyle
Ruby Silvious
Inspiracija u svijetu 

Inspiraciju pronalazi u svjetski poznatim odredištima, ali i u svakodnevnom životu. Ovo zaista neobično platno dokazuje da je nečiji otpad, zapravo blago druge osobe.

Njezina djela prikazuju sve od malenih uličica Provanse do talijanskog limoncella, a prikazuju kulturu svake lokacije unatoč izazovno malenom prostoru za oslikavanje.

Čaj, Umjetnost, Lifestyle
Ruby Silvious

“Umjetnici uvijek pokušavaju pronaći jedinstvene načine izražavanja, a mislim da je ovo način na koji otpadni materijali dolaze na svjetlo dana” – Silvious je izrazila u svom intervjuu za CNN Travel.

Ideju je dobila upravo dok je pila čaj sa sestrom, a ubrzo je počela eksperimentirati i usavršavati se u ovoj neobičnoj umjetnosti. Na vrećicama koristi vodene boje.

Čaj, Umjetnost, Lifestyle
Ruby Silvious
Japanski korijeni

Silvious je inspiriralo i vrijeme koje je provela u Japanu otkud potječe njezina prabaka, pa je bila oduševljena što može provesti mjesec dana radeći u Itoshimi. Projekt je nazvala 26 dana čaja u Japanu, a tamošnje planine i polja riže su bili savršeni za inspiraciju. Planira se vratiti u Japan i napraviti seriju scena iz podzemne željeznice, a pogotovo ju inspirira jednostavnost i minimalistički dizajn.

Čaj, Umjetnost, Lifestyle
Ruby Silvious
Na nekim čajevima je lakše slikati nego na ostalima. Silvious izbjegava kamilicu jer kada se osuše, listići čaja se teško mogu maknuti s vrećice. Najdraži čaj joj je rooibos, jer on ponekad i sam stvara predivne boje koje ju inspiriraju.
 Godina čaja

Umjetnica je svoja djela stavila u knjigu koju je nazvala 363 dana čaja. Najčešće pitanje koje joj postavljaju je: “Što s ostala dva dana?”, a njezin odgovor je da prva dva dana nakon Nove Godine nije ništa radila iz čiste – lijenosti.

Sljedeći plan joj je napraviti izložbu svojih jedinstvenih djela u Italiji.

Čaj, Umjetnost, Lifestyle
Ruby Silvious
Izvor: CNN