Obitelj Olivera Dragojevića zaštitila njegovo ime

Oliver Dragojević
YouTube screenshot
Neprihvatljivo je da se u njegovo ime organiziraju humanitarni koncerti, a da se ne zna gdje će završiti novac, smatra obitelj glazbene legende
Prošlo je tek nešto više od mjesec dana otkako je Oliver Dragojević preminuo, a njegovo se ime već počelo koristiti u komercijalne svrhe diljem svijeta. Obitelj Dragojević stoga je odlučila zaštititi njegovo ime, piše 24sata.
Obitelj ne želi Oliverovo ime u nazivima koncerata i raznih priredbi, kao ni da se koristi u promotivne ili marketinške svrhe bez prethodnog pisanog odobrenja. Kako su rekli, neprihvatljivo je da se u njegovo ime organiziraju humanitarni koncerti, a da se ne zna gdje će završiti novac.
Oliverova udovica Vesna Dragojević pojasnila je da im nije namjera zabraniti pjevanje njegovih pjesama, nego zloupotrebu imena. “Organiziraju tribute za Olivera i po Njemačkoj, Australiji, Americi, svugdje po svijetu. Neke smo već upozorili. Morali smo poduzeti nešto”, ustanovila je gospođa Dragojević i dodala da su takve manifestacije “lov u mutnom”.
“Ne smije se koristiti njegovo ime i naplaćivati ulaznice za koncerte. Ima raznih menadžera koji skupe lovu taj dan i to je to. Takvi sad koriste ovu situaciju”, zaključila je.
Naglasila je da će pravi koncert u čast Oliveru biti organiziran na visokoj razini uz sudjelovanje obitelji. Ako se Oliverovi osobni podaci i stvaralaštvo nastave koristiti bez dozvole, a posebice u materijalne svrhe, obitelj će poduzeti odgovarajuće službene korake.