Facebook zapošljava Hrvate u Irskoj, plaća oko 2.600 eura

Facebook
Foto: Pixabay
Kandidati za ovo radno mjesto moraju biti detaljno upoznati s aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj i biti dobro upućeni u društvo i kulturu

U zadnje vrijeme na Facebooku se prikazuje oglas za posao kojim popularna društvena mreža traži isključivo Hrvate, javlja BUG.

Radno mjesto naziva Market Specialist otvoreno je u sklopu tima zvanog Market Operations, a koji rješava slučajeve u kojima su korisnici kršili Facebookova pravila korištenja. Zaposlenici na ovoj poziciji zaduženi su za reviziju korisničkih prijava neprimjerenog sadržaja, rješavanje problema vezanih uz korisničke račune i druge slične zadatke.

Kandidati za ovo radno mjesto moraju biti detaljno upoznati s aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj i biti dobro upućeni u društvo i kulturu. Trebaju se izvrsno služiti engleskim i hrvatskim jezikom, a traže se i diploma prvostupnika ili magistra te barem dvije godine radnog iskustva.

Posao dolazi uz jedan važan uvjet: odabrani kandidat morat će se preseliti u inozemstvo. Naime, podružnica Facebooka koja trenutno traži Hrvate nalazi se u Dublinu. Prosječna mjesečna plaća za ovo radno mjesto iznosi oko 2.600 eura neto pa bi ponuda mogla djelovati atraktivno brojnim Hrvatima koji su već preselili u Irsku ili to planiraju u bližoj budućnosti.