Aleksandra Dojčinović dobila prestižnu nagradu

Aleksandra Dojčinović, Lei Lou
YouTube screenshot
Regionalni izbor za prestižnu nagradu Veuve Clicquot Bussines Woman Award održan je u četvrtak u Ljubljani, a za tu počasnu titulu borilo se pet natjecateljica

Osim Aleksandre, za ovu počasnu titulu borilo se pet poslovnih žena među kojima su Ana Nives Radović iz Crne Gore, Marija Ignjatović i Ana Petrović iz Srbije te Irena Fonda iz Slovenije.

Stručni žiri kojim su predsjedale generalna direktorica za Moët Hennessy srednje i južne Europe Anna Wlodarz, prošlogodišnja pobjednica iz Slovenije Urška Šefman Sojer te prošlogodišnje finalistice Anja Zambelli Čolak iz Hrvatske, Dejana Ponoš iz Crne Gore i Nataša Milanović iz Srbije, odlučio je da je prestižnu nagradu zaslužila naša Aleksandra Dojčinović.

Kreativna direktorica, osnivačica i vlasnica modnog brenda Lei Lou Aleksandra Dojčinović već se jedanaest godina izdvaja među konkurencijom i postoji puno razlog zbog kojih je uvijek među najboljima.

Njezina tvrtka s tridesetak zaposlenih posljednjih nekoliko godina poslovanje sve više širi i prema inozemstvu. Rezultat toga je izvoz u petnaest zemalja te činjenica da se njezine kreacije sve češće mogu vidjeti na različitim događanjima od svjetskog značaja.

Aleksandrin vizionarski pristup i konstantno ulaganje pretvorili su Lei Lou u primjer stabilne male tvrtke u Hrvatskoj pa nimalo ne čudi što je baš Aleksandra izabrana za regionalnu pobjednicu prestižne nagrade.

Nagrada Veuve Clicquot Bussines Woman Award svojevrsni je Oscar koji se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta, a osnovana je 1972. godine u čast iznimne poslovne žene Madame Clicquot.

Ova Francuskinja bila je u braku s uspješnim proizvođačem šampanjca Françoisom Clicquotom, a kad je u 27. godini postala udovica preuzela je poslovanje i postala prva žena na čelu kompanije. 1810. godine je proizvela prvo vintage vino u regiji Champagne i tako pokazala svoj poduzetnički duh.

Na prestižnoj dodjeli okupile su se brojne poznate regionalne osobe s društvene, estradne i političke scene.

Izvor: Elle.hr