6 savjeta za bolju produktivnost

produktivnost, upravljanje, karijera
Pixabay

Stručnjakinja za karijeru Eric Keswin navodi kako je ključ dobre organizacije vremena u tome da budemo oprezniji kod odabira onoga na što želimo više obraćati pozornost

U nastavku možete pročitati šest savjeta za bolju produktivnost i bolju organizaciju vremena koje navode stručnjaci za karijeru.

1. Planirajte večer prije

Prije odlaska na spavanje odvojite par minuta vremena i pokušajte bar donekle organizirati sutrašnji dan. Provjerite još jednom svoj raspored i obaveze za sljedeći dan, a možete napraviti i “to-do” listu kako ne biste preskočili neku od obaveza.

2. Probudite se ranije

Kada ustajete ranije imate više vremena da isplanirate i organizirate dan pred sobom, a ako riješite neke obaveze ranije, ostaje vam više vremena za druge, ugodnije stvari.

Namirnice koje doprinose jačanju imuniteta

3. Ograničite distrakcije

Kako biste ostali fokusirani na obaveze koje morate obaviti, osim ograničenja korištenja društvenih mreža, dok radite pokušavajte komunicirati s kolegama samo onoliko koliko je zaista potrebno da biste odradili svoj dio posla. Tipkanje vas uglavnom odvlači od povratka na posao i bit će vam potrebno dosta vremena da se opet fokusirate na radne zadatke.

4. Odaberite tri do pet obaveza koje morate obaviti u jednom danu

Pojednostavite “to-do” listu i postavite sebi manji broj dnevnih obaveza koje morate izvršiti u jednom danu. Ostat ćete produktivni, a nećete biti pretrpani obavezama.

5. Odredite glavni cilj

Glavni razlog zbog kojeg ljudi slabo upravljaju svojim vremenom je to što nemaju jasan cilj. Odlučite što je vaš dugoročni cilj i ako se pojavi nešto što vam neće biti od koristi u postizanju cilja, znat ćete da ne trebate prihvatiti raditi to u danom trenutku.

6. Glavni cilj podijelite u više manjih koraka

Svoj glavni cilj podijelite u nekoliko manjih obaveza. Ovisno o tome o čemu se radi, možete ga podijeliti na mjesece, tjedne ili dane.

Izvor: Poslovni puls

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!