Završio 65. Pulski filmski festival, dodijeljene Zlatne Arene

pulski filmski festival, antonio nuić. nevio marasović
Flickr / christoph_sammer
Veliku Zlatnu Arenu dobio je film Mali Antonija Nuića, a nagradu publike Comic Sans Nevija Marasovića

Od 9. do 22. srpnja održao se 65. Pulski filmski festival na kojemu je prikazano više od 200 projekcija na 17 lokacija. Otvoreno je pet izložbi i održano devet glazbenih večeri, šezdesetak polaznika pohađalo je tri radionice za djecu i mlade, a predstavljene su i tri knjige.

Dodjela Zlatnih Arena održala se 22. srpnja, a od 17 filmova u konkurenciji (10 u Hrvatskom i 7 u programu manjinskih koprodukcija), grand prix je osvojio film Mali redatelja Antonija Nuića. Publika je, pak, najboljim ocijenila film Comic sans redatelja Nevija Marasovića, prosječnom ocjenom 4.92. Od ukupno sedamnaest podijeljenih Zlatnih Arena, po pet su osvojili već spomenuti miljenik publike te Osmi povjerenik redatelja Ivana Salaja.

Posljednje dvije večeri održan je program PoPularne Pule sa hitovima Mamma Mia 2 i Hotel Transilvanija 3: praznici počinju, na kojima je prisustvovalo više od 12.000 gledatelja.

Od 4. do 10. kolovoza na Kaštelu će se održati tradicionalni program i svojevrsni pozdrav filmskom ljet, P.S. Pula. Program se sastoji od 14 izvrsnih, kritički visoko ocijenjenih naslova iz programa Europolis-Meridijani.