Rovinj Photodays 2018: na natječaj pristiglo 12.000 fotografija iz 46 zemalja

Pixabay
Natječaj za jedanaesto izdanje festivala Rovinj Photodays privukao je rekordni interes

Rovinj Photodays, jedan od najvećih festivala fotografije u cijeloj jugoistočnoj Europi, ove godine održat će se u svibnju.

Organizatori festivala su istaknuli da je na natječaj za predstojeće izdanje pristiglo više od 12 tisuća fotografija iz čak 46 zemalja. Natječaj je bio otvoren do 31. siječnja za sve profesionalne fotografe, studente likovnih akademija i ostalih vizualnih umjetnosti te predstavnike fotografske struke bez dobnih ograničenja, s ciljem pozicioniranja najboljih radova suvremene međunarodne fotografske scene.

Pristupnici su mogli prijaviti radove u sedam tematskih kategorija: Arhitektura, Pejzaž, Portret, Tijelo, Moda, Dokumentarna Fotografija i Umjetnički koncept, pri čemu je potonja jedina kategorija koja podrazumijeva seriju od minimalno osam fotografija namijenjenu izlaganju u muzejima i galerijama.

Nakon što žiri nacionalnih selektora sredinom veljače odabere radove za drugi krug natječaja, povjesničarka umjetnosti i kustosica Gabriella Uhl kao glavna festivalska selektorica odabrat će finaliste i proglasiti pobjednike u svih sedam kategorija kojima se dodjeljuje nagrada ‘Kadar’. Po troje najuspješnijih autora iz svake kategorije predstavit će svoje radove u sklopu putujuće izložbe, festivalskog kataloga i službene web-stranice.

Sveukupnom pobjedniku festivala pripast će nagrada Grand Prix i prilika da svoj rad predstavi na samostalnoj izložbi s pratećom publikacijom u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt u jesenjem terminu.

Izvor: Glas Istre