Festival svjetla u Zagrebu ove godine na 19 lokacija

YouTube screenshot
Tema Festivala svjetla je proljeće kao simbol buđenja i rasta

‘Festival svjetla Zagreb 2018.’ donosi audiovizualne instalacije i projekcije na čak 19 lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri, najavila je direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld. Drugo izdanje festivala počinje u četvrtak, 15. ožujka u 18 sati, a trajat će do nedjelje, 18. ožujka sa završetkom u 23 sata.

U projekt se ponovno uključuju gradske kulturne institucije. Uz Klovićeve dvore koji su prošle godine bili okosnica cjelokupnog festivala, ove godine priključuju se Muzej grada Zagreba, Hrvatski institut za povijest te glumci koji će recitirati stihove Antuna Gustava Matoša uz njegov kip na Gornjem gradu.

Tema Festivala svjetla je proljeće kao simbol buđenja i rasta, pa će svaka lokacija na drugačiji način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne instalacije i projekcije. Ulaz na sve programe je besplatan, a partneri Festivala ove su godine Grad Zagreb i Hrvatska elektroprivreda (HEP). Prvo izdanje festivala privuklo je 100.000 posjetitelja, a TZ Zagreb nada se da će ove godine taj broj i nadmašiti, piše tportal.

Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International te se tako pridružuje drugim velikim gradovima poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga i Berlina.

Festivalske atrakcije od 18. ožujka možete pronaći na sljedećim lokacijama:

Tunel Grič
Art park
Tomićeva ulica
Kula Lotrščak
Spomenik A. G. Matošu
Vranyczanyjeva poljana
Park Grič
Plato Gradec
Galerija Klovićevi dvori
Jezuitski trg
Opatička ulica
Hrvatski institut za povijest
Muzej grada Zagreba (veliko dvorište i sjeverno dvorište)
Vrazovo šetalište
Dubravkin put (dječje igralište)
Ljetna pozornica Tuškanac
Tuškanac