David Mitchell gostuje u Hrvatskoj, dolazi u Zagreb i Dubrovnik

Engleski pisac David Mitchell, najpoznatiji po romanu ‘Atlas oblaka’, po prvi put dolazi u Hrvatsku. Gostovat će u Zagrebu i Dubrovniku od 21. do 23. rujna, u organizaciji  kluba Booksa
U petak, 21. rujna, Mitchell će se predstaviti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Pisac će u Dvorani Gorgona od 18 sati čitati nove priče i družiti se s publikom, a nakon razgovora bit će prikazan film ‘Atlas oblaka’ iz 2012. godine.
U subotu, 22. rujna, Mitchell će potpisivati knjige u knjižari Vuković&Runjić od 13 do 14 sati. Iste večeri, u klubu Booksa razgovarat će s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran, od 20 sati.

Pisac u nedjelju putuje u Dubrovnik, gdje će u Lazaretima s Miljenkom Buljević razgovarati o književnosti i putovanjima. Ulaz na sve programe je besplatan.

Mitchell se dva puta našao u užem izboru za nagradu man Booker, za romane ‘number9dream’ objavljen 2001. i za ‘Atlas oblaka’ 2004. godine. Dobitnik je nagrade Granta za najboljeg mladog britanskog romanopisca, a magazin Time uvrstio ga je na popis sto najutjecajnijih osoba na svijetu.

Autor je sedam romana, brojnih kratkih priča, dva libreta za opere, a sa suprugom Keiko Yoshida na engleski je preveo dva djela Naokija Higashide, mladog Japanca s autizmom.

U hrvatskom prijevodu objavljena su četiri Mitchellova romana: ‘Atlas oblaka’, ‘Livada Crnog Labuda’, ‘Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta’ i ‘Koštani satovi’. Sva četiri naslova objavili su Vuković&Runjić, a za kraj rujna najavljen je i najnoviji Mitchellov roman ‘Sladehouse’.

tportal