Berlin u Rijeci: Art-kino Croatia donosi 9 festivalskih naslova

babilon berlin
Art-kino Croatia / Facebook
Art-kino Croatia i Goethe-Institut Kroatien pripremili su sjajan program za riječku publiku željnu dobrih filmskih sadržaja. Od 4. do 10. listopada, u sklopu programa Berlinale Special, publika može birati između devet naslova prikazanih na ovogodišnjem, 68. Berlinskom filmskom festivalu

U subotu, 6. listopada u 17 sati u Art-kinu Croatia započinje prava poslastica: kino maraton na kojem će biti prikazana cijela prva sezona serije Babilon Berlin. Ova epska povijesna drama smještena u Weimarsku republiku temelji se na popularnom kriminalističkom romanu Volkera Kutschera, a potpisuje ju poznati njemački redatelj Tom Tykwer (Run Lola Run, 1998.). Babilon Berlin je usto i najskuplja europska koprodukcija privatne i javne televizije, a kako najavljuju iz Art-kina Croatia, gledatelje će serija oduševiti vizualnom izvrsnošću i radnjom na tragu detektivskog noira.

Tijekom programa Berlinale Special bit će prikazani i izvrsni filmovi s festivala: ciklus je otvoren filmom Emily Atef 3 dana u Quiberonu, posvećenom Romy Schneider, a nastavio se dramom T. Stubera Ples između redova o životu običnih radnika u jednoj istočnonjemačkoj provinciji. Jučer je bio prikazan i Samo mi Bog može suditi (r. Özgür Yildirim), predstavljen kao svojevrsni triler s elementima grčke tragedije.

Za nedjelju je najavljena projekcija filma Kasting Nicolasa Wackerbartha, čija radnja prati stvaranje remakea Fassbinderovog klasika Gorke suze Petre von Kant. Iste večeri bit će prikazan i Satnik (r. Robert Schwentke), film o raspadu društvenog i moralnog poretka u Njemačkoj pred kraj Drugog svjetskog rata.

Riječka publika imat će priliku pogledati čak devet izvrsnih filmova prikazanih na 68. Berlinskom filmskom festivalu…

Gepostet von Art-kino Croatia am Dienstag, 2. Oktober 2018

U utorak nas očekuju Styx, drama Wolfganga Fishera temeljena na aktualnoj temi izbjegličke krize, te Axolotl Overkill (r. Helena Hegemann), priča o kaotičnom odrastanju jedne šesnaestogodišnje djevojke.

Na zadnji dan programa, publika će moći pogledati Povratak (r. Mia Spengler), film o tri žene u jednoj obitelji i njihovim životnim izazovima. Program zatvara Tiha revolucija, povijesna drama Larsa Kraumea smještena u doba Njemačke Demokratske Republike, o nedužnom prosvjedu jednog učenika koji ostavlja posljedice za cijeli njegov razred.

Više o filmovima i rasporedu prikazivanja doznajte ovdje.