Završen prvi “Regionalni app izazov”: Izabrane najbolje aplikacije u regiji 

Pixabay
Izvršna direktorica za marketing i prodaju m:tel BiH Radmila Bojanić je izrazila zadovoljstvo što je regija ovom prilikom povezana idejama i znanjem mladih ljudi

Organizatori finala regionalnog natjecanja za izradu mobilnih aplikacija “Regionalni app izazov” su kompanije Telekom Srbije, m:tel BiH i m:tel Crna Gora. U finalu natjecanja sudjelovali su pobjednici državnih srednjoškolskih natjecanja iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Žiri je zbog jednakosti u kvaliteti odlučio da prvo mjesto podjele aplikacije “Move Fit” tima RB Dev iz JU “28. juni” iz Istočnog Sarajeva te “Solve & Share”, koju je izradio tim LeVel iz Gimnazije Bora Stanković” iz Niša. Članovi pobjedničkih timova će otputovati na jednu od najvećih IT konferencija u Berlinu.

Pobjednicima je nagrade uručio Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija i tom prilikom je istaknuo kako su izuzetno ponosi na mlade ljude koji su pokazali zavidno znanje, izuzetan poduzetnički i timski duh te volju da ustraju u kreiranju aplikacija koje u suvremenom svijetu olakšavaju komunikaciju. Dodao je kako ih je uspjeh koji je mts app natječaj prethodnih godina postigao u Srbiji inspirirao da ga prošire i izvan granica zemlje.

Uručene su i dvije specijalne nagrade

Osim glavnih nagrada, uručene su i dvije specijalne nagrade “Snaga inovacije – Igor Osmokrović”, koje su dobili učenik Luka Jovičić iz Matematičke gimnazije iz Beograda za aplikaciju “Stories” i tim Valanders iz Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” iz Podgorice za aplikaciju “TeleTech”. Učenici su za nagradu dobili vrijedne mobilne uređaje.

Izvršna direktorica za marketing i prodaju m:tel BiH Radmila Bojanić je izrazila zadovoljstvo što je regija ovom prilikom povezana idejama i znanjem mladih ljudi.

Uz čestitke pobjedničkim timovima, istaknula je kako su svi pobjednici jer je velika stvar biti najbolji na državnim natjecanjima te se najiskrenije zahvalila svim učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali u natjecanju. Dodala je kako je ovo jedan od mnogih društveno odgovornih projekata kroz koje m:tel BiH ulaže u razvoj znanja mladih talenata.

Za srednjoškolce iz BiH, Crne Gore i Srbije, Regionalni app izazov je bio prilika da razmjene iskustva i znanja, ali i da u okviru jedinstvene ture nazvane “Tesla u Beogradu”, dožive Beograd na poseban način. Učenici su posjetili muzej Nikole Tesle i lokacije koje je on obišao tijekom jedine posjete Beogradu te Elektrotehnički fakultet.

Izvor: Telegraf.rs