Zagreb: održan prosvjed protiv mjera sa zahtjevom ukidanja Nacionalnog stožera

Screenshot

U Zagrebu je jučer, nedjelju, u popodnevnim satima održan prosvjed pod inicijativom “Dosta je bilo”. Prosvjed je organiziran protiv mjera koje od početka pandemije donosi Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Od Trga kralja Tomislava gdje su se okupili – preko Zrinjevca stigli su do Trga bana Josipa Jelačića u pratnji policije, ali i ne pridržavajući se mjere fizičke distance.  Većina nije nosila maske. 

U povorci se tijekom prosvjeda mogla čuti i pjesma: “Osiromaši me, cijepi me, uhapsi me, čipiraj me, prisili me, zatvori me, pritvori me!”.

Prosvjednici su nosili transparente s porukama “Koliko je opasan virus za koji trebaš test da bi znao da ga uopće imaš?”, Stop stožerokraciji i prisili, manipulaciji čim god, medijskoj histeričnoj covidohisteriji”, “Corona je samo virus, problem su ljudi”, “Ovo nije pitanje virusa, ovo je pitanje kontrole”.

A neke od poruka bile su i “Gripa se ne liječi bankrotom”, “Pandemija završava kada svi kažemo ne”, “Postanimo odgovornima – isključimo televizor, uključimo mozak”..

“Takozvana pandemija”

Na prosvjedu su se mogle čuti poruke poput toga da maske ne štite te se obiteljima plaća da potpišu kako su njihovi najmiliji umrli od korone, a pandemija je nazvana “takozvanom pandemijom”.

Sam poziv na prosvjed odvio se na društvenim mrežama pute Facebook grupe “Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite” koja broji 160.000 članova, gdje su organizatori naveli kako “otvoreno i bez skrivanja” žele Stožeru poručiti da njihove odluke smatraju ”političkima, da imaju cilj širiti paniku i stvaranje koristi političkoj stranci, a ne narodu”.

Na prosvjedu su bili i inspektori civilne zaštite, a šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da se čeka izvješće policije o prosvjedu na temelju kojeg će biti utvrđeno hoće li se zbog kršenja mjera poduzimati neke sankcije protiv organizatora.

IZVOR: N1

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!