Startup Bjelovar 2018: 100.000 kuna za najbolji prijavljeni projekt

Pixabay
Pobjednik natječaja obvezan je posao započeti ili nastaviti u Bjelovaru

Grad Bjelovar uskoro će raspisati natječaj ‘Startup Bjelovar 2018’, a pobjedniku osigurati nagradu od 100.000 kuna te stipendiju od 22.500 kuna za mini MBA program.

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara, za Jutarnji list pojasnio je da se mogu slati projekti iz cijele Hrvatske. Uvjeti natječaja obvezuju pobjednika da poslovanje započne ili nastavi u Bjelovaru, uz izdašnu financijsku podršku pruženu od strane Grada.

“Pobjedniku natječaja Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA (HUM CROMA) odobrit će punu stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa u jesenskom ciklusu 2018., a njezina je vrijednost 22.500 kuna. Postoji i mogućnost da trojici finalista ponudimo besplatno mentoriranje, odnosno stručni konzalting iskusnih menadžera i poduzetnika u prvoj godini poslovanja, i to s HUM CROMA-om i udrugom poslovnih anđela CRANE. O tome još razgovaramo”, rekao je Brajdić.

Natječaj nije orijentiran na određeni sektor, već će prednost imati najbolja projektna ideja. Natječajna komisija vrednovat će razradu projekta, elementarnu studiju izvedivosti i spremnosti da se posao pokrene i nastavi u Bjelovaru.

U komisiji su okupljeni stručnjaci iz više gospodarskih grana: Saša Cvetojević, Hrvoje Prpić, Davorin Štetner iz CRANE-a, Esad Čolaković iz CROMA-e, Vladimir Ferdelji, Tajana Kesić Šapić iz HGK, Danijela Sokolić s riječkog Ekonomskog fakultera i Zrinka Puharić iz Visoke tehničke škole Bjelovar.

“Nagrada nije mala i mladim ljudima želimo jasno poručiti da im Bjelovar nudi dobrodošlicu u započinjanju vlastitog posla, zasnivanju obitelji i življenju u gradu. Ovdje imamo stručan tim, orijentirani smo na nacionalne i fondove Europske unije i samo prošle godine gradski tim za EU povukao je 43 milijuna kuna, a imamo i Tehnološki park. U svakom slučaju, Bjelovar se ovim projektom pozicionira kao grad koji okuplja mlade stručnjake, pojedince s istim interesima, koji žele pomoći jedni drugima da razvijaju nove platforme, tehnologiju i poslovanje”, zaključio je Brajdić.

Izvor: Jutarnji.hr