SDP-ov Željko Jovanović ministra Kujundžića prijavio liječničkoj komori

U zahtjevu za pokretanje disciplinskog postupka stoji da je ministar Kujundžić narušio ugled liječnika u društvu i nanio nemjerljivu štetu kompletnom liječničkom korpusu

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović je izvijestio u nedjelju da je Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK) podnio zahtjev za disciplinskim postupkom protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića jer je na konferenciji za medije povodom tragedije u Zaprešiću i smrti 21-godišnjeg Mattea Ružića povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema kolegama liječnicima Ines Strenji Linić i Boži Petrovu.

U zahtjevu za disciplinskim postupkom, Jovanović, koji je i sam liječnik, navodi da je ministar Kujundžić na spomenutoj konferenciji za medije u Ministarstvu zdravstva 16. kolovoza na pitanje novinara što misli o zahtjevu Mosta za njegovom smjenom rekao:

“S njima na stručnoj razini ne mogu razgovarati jer takvu nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi.”

Jovanović je u zahtjevu za disciplinskim postupkom također naveo da je ministar Kujundžić tom izjavom povrijedio kolege liječnike i omalovažio njihovo znanje, rad i časne namjere u skrbi za pacijente te da svoje djelovanje i ponašanje nije usmjerio na čuvanje ugleda struke.

U zahtjevu za pokretanje disciplinskog postupka također stoji da je ministar Kujundžić time narušio ugled liječnika u društvu, nanio nemjerljivu štetu kompletnom liječničkom korpusu i ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim i svim ostalim liječnicima u Hrvatskoj.

“Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama pa je time počinio disciplinsku povredu”, naveo je Željko Jovanović.

Izvor: Slobodna Dalmacija