Riječki poduzetnik dobio kaznu od 30.000 kuna zbog nenošenja maskice u vlastitoj trgovini!

rad, radnici
Pixabay

Igoru Poljaku, riječkom poduzetniku, stigla je kazna od 30 tisuća kuna zbog nenošenja maskice u vlastitoj, tada praznoj, trgovini.

Kako navodi Dnevnik.hr, Igoru je prije tri tjedna u trgovinu ušao inspektor civilne zaštite i zatekao ga bez maske koju je, tvrdi nam Poljak, netom prije ulaska inspektora bacio u smeće jer se spremao ići kući.

– I ja mu kažem: ‘Evo, idem ća pa sam ju bacio’. On mi kaže da moram imati masku. A ja inače imam trgovini i pleksiglas. Stajao sam iza njega. Inspektor je gledao imamo li oznake, dezinficijens i sve ostalo. Imao je gotov obrazac na kojemu pod brojem pet piše ‘neispravno nošenje maske’. I on me pitao slažem li se s time da to označi, i ja kažem da, što ću”, kaže riječki poduzetnik. Dodaje da nigdje u zapisniku nije napisano da ima pleksiglas.

Potom ga je, kako navodi Poljak, još pitao ukoliko će dobiti kakvu kaznu ili opomenu što je spomenuti inspektor osporio.

Poljaku je potom, nakon dva dana, stigao prekršajni nalog s kaznom u visini od 30 tisuća kuna zbog nenošenja zaštitne maskice.

Naime, njegova tvrtka treba platiti dvije trećine iznosa, dok on preostalu trećinu, odnosno 10.000 kuna.

Poljak je najavio žalbu, a kako navodi, ako je potrebno ići će i na sud.

IZVOR: dnevnik.hr

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!