Radi smanjenja lista čekanja HZZO ugovorio dodatne dijagnostičke postupke

bolnica, pregledi
Pixabay
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je radi smanjena lista čekanja pacijenata, za razdoblje od 1. studenoga do 31. prosinca 2018. godine, ugovorio dodatne dijagnostičke postupke MR-a, CT-a i PET/CT-a.

“U svrhu smanjenja lista čekanja, a prvenstveno na zadovoljstvo onkoloških pacijenata – HZZO  je odobrio ugovaranje dodatnih postupaka PET/CT-a za podružnice MEDIKOL-a Zagreb, Split, Rijeku i Osijek kao i MR-a za Zagreb, Split, Osijek i Čakovec te  CT-a za Split do kraja ove godine ( tijekom studenoga i prosinca)”, dodaje se u priopćenju.

HZZO je 30. listopada objavio da se radi smanjenja lista čekanja pacijenata, prema uputi Ministarstva zdravstva, za razdoblje od 1. studenog do 31. prosinca ove godine, u zdravstvenim ustanovama u više hrvatskih gradova ugovara dodatne postupke uroterapije s biofeedbackom kod djece, magnetne rezonance (MR), kompjuterizirane tomografije (CT) i PET/CT dijagnostike.

Ugovoreno je sveukupno dodatnih 5830 postupaka MR-a za gradove Čakovec, Split, Rijeka, Osijek, Zabok, Zagreb, Šibenik i Karlovac (za studeni 2815 postupaka MR-a, te za prosinac 3015 postupaka MR-a).

Ugovoreno je 500 dodatnih postupaka CT-a za Split (250 postupaka za svaki mjesec).
Za studeni i za prosinac ugovoreno je dodatnih 120 postupaka uroterapije s biofeedbackom kod djece za Zagreb (po 60 postupaka svaki mjesec).

Ugovoreno je i dodatnih 1600 postupaka PET/CT-a za oba mjeseca zajedno, 560 za Zagreb, te 1040 sveukupno za Osijek, Split i Rijeku, naveli su iz HZZO-a na svojim internetskim stranicama.

Dodatna sredstva predviđena i za 2019. i 2020. godinu

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o osiguravanju dodatnih sredstava za provođenje spomenutih postupaka. Sredstva za provođenje ove Odluke osigurana su u Financijskom planu HZZO-a za 2018. godinu i u projekciji za 2019. i 2020. godinu.

Ugovaranje dodatnih postupaka osigurava se dostupnost i kontinuiranost zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a, ističu iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

(Hina)