Projekt Prukljan: Strani ulagači žele graditi golf centar vrijedan 2 milijarde kuna

Pexels
Nakon deset godina pripreme projekta, luksuzni centar mogao bi uskoro niknuti uz Prukljansko jezero kod Skradina

Gradonačelnik Skradina Antonijo Brajković objavio je da su tri strana investitora iskazala interes za gradnju golferskog centra na Prukljanu, piše Šibenski portal.

U Ministarstvu državne imovine prije nekoliko dana održao se sastanak o ovoj značajnoj investiciji za koju su dosad prikupljane neobvezujuće ponude. Kompleks golf terena s 18 rupa te pratećim sadržajima poput hotela i restorana dostiže vrijednost od dvije milijarde kuna, a gradile bi ga međunarodne tvrtke iz Njemačke, Nizozemske i Turske.

“Riječ je o jako vrijednim ponudama koje se kreću oko 370 milijuna eura, a u skladu su s raspisanim pozivom i važećim prostornim planovima. Naime, dvije su zone, turistička koja se prostire na 40 hektara te rekreativno-sportska na 160 hektara”, rekao je Brajković za Šibenski portal i dodao da će Ministarstvo državne imovine “udarati tempo, a zajedno će biti uključeni u svaki sljedeći korak”.

“Kroz idućih nekoliko tjedana i mjeseci pripremit ćemo obvezujući poziv u kojem će do detalja biti ispisano sve ono što tražimo od investitora. Moram reći da je to optimističan rok, no u skoro vrijeme bismo zasigurno mogli znati ime investitora”, zaključio je gradonačelnik.

Vrijedna investicija uskoro bi mogla postati pokretač lokalnog gospodarstva, zahvaljujući komunalnim doprinosima i porezima, ali i radnim mjestima koje će projekt otvoriti.