Plenković: “Ulazimo u najtežu fazu borbe s pandemijom”

screenshot

Kako navodi Andrej Plenković, čini se, da se polako udaljujemo od eksponencijalne krivulje, a naredni dani i tjedni će pokazati hoće li se taj trend nastaviti.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da ulazimo u najtežu fazu borbe s pandemijom koronavirusa ali, iako je trenutno izrazito nezahvalno prognozirati, prema trenutnim trendovima izgleda da se polako udaljavamo od eksponencijalne krivulje.

Dodao je da su uvedene protuepidemijske mjere proporcionalne razvoju epidemije u Hrvatskoj, a Vlada želi da svi građani osvijeste potrebu pridržavanja usvojenih mjera.

Kako kaže, bitno je da građani shvate da se ulazi u najtežu fazu borbe s pandemijom:

 – Rastemo sporije od Italije, Austrije i Njemačke. Ovo sve treba uzeti s oprezom. Testiramo sve više, a broj zaraženih se ne povećava u istom omjeru. Naglašavajući da je najteže razdoblje pred nama, apeliram na građane da se drže svih mjera, samo ćemo tako spriječiti daljnje širenje zaraze.

Smatra, ako se tako bude dogodilo, da će sve ove naznake, za koje smatramo da će početi djelovati, nakon sljedećih nekoliko kritičnih tjedana postupno dovesti do smanjenja epidemije i broja zaraženih – istaknuo je Plenković.

IZVOR: novilist.hr

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!