Otvara se 300 radnih mjesta: Ericcson Nikola Tesla otvara centar u Osijeku

Ivan Vrkić / Flickr
“Ovime dokazujemo da nam je u prvom planu razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta” ,istaknuo je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Tvrtka Ericsson Nikola Tesla najavila je otvaranje razvojno-istraživačkog centra u Osijeku u kojem bi se trebalo zaposliti oko 300 ljudi kroz nekoliko godina, prenosi Lokalni.hr.

Gradonačelnik Ivan Vrkić izrazio je zadovoljstvo na jučerašnjoj konferenciji za novinare i ocijenio projekt rezultatom dobre suradnje gradske koalicije. “Ovime dokazujemo da nam je u prvom planu razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta” ,istaknuo je Vrkić.

Tvrtka već zapošljava 20 osoba na pripremnim radovima, a najavljeno je kako će se u prvoj godini popuniti stotinjak radnih mjesta te u narednih nekoliko godina svih 300.

Spomenut je i projekt ICT parka vrijednog 18 milijuna kuna čiju izgradnju dogradonačelnica Žana Gamoš vidi kao neophodan korak s obzirom na porast ICT sektora. Gamoš smatra kako će dolaskom “Ericssona Nikole Tesle” Osijek postati regionalno ICT središte te je izgradnja zone i više nego potrebna.

Sredstva za izgradnju osigurana su integriranim teritorijalnim ulaganjima, novim mehanizmom Europske unije za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Mehanizmom će se osigurati čak 85 posto sredstava za izgradnju projekta, a razlog uvođenja je jačanje uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja. Gradovi mogu povući sredstva iz tri različita fonda: Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda i Europskog socijalnog fonda.

Izvor: Lokalni.hr