Nizozemci u Splitu zaposlili 25 IT stručnjaka, otvaraju ured i u Zagrebu

Pixabay
Typeqast je najbrže rastuća software development tvrtka u Splitu

Nizozemska tehnološka tvrtka Typeqast prošle je godine otvorila podružnicu u Splitu. U proteklih šest mjeseci koliko djeluje hrvatski ured, Nizozemci su zaposlili 25 developera i programera s područja grada Splita i okolice.

Typeqast vidljivo doprinosi osnaživanju splitske IT scene kao poslodavac usmjeren na mlade koji završavaju tehničke i informatičke fakultete, pružajući im priliku da rade u struci na domaćem terenu. O tome svjedoči i činjenica da je najviše njihovih zaposlenika u dobi od 26 do 34 godine.

Marko Barić, direktor i voditelj razvoja u splitskoj podružnici Typeqasta, s nizozemskim dijelom menadžmenta planira daljnje strateško pozicioniranje na tržištu. Typeqast je trenutno najbrže rastuća ‘software development’ kompanija u Splitu, a do kraja godine planiraju imati 40 zaposlenika te otvoriti novi ured u Zagrebu.

“Definiranje slike kompanije i rafiniranje strategije razvoja je išla vrlo lako budući da su svi imali poprilično jasnu sliku o tome kakvu kompaniju želimo stvoriti. Drugim riječima, znali smo kakvu kompaniju ne želimo imati, vođeni negativnim iskustvom s mnoštvom eksternih IT kompanija s kojima su radili kroz godine. Priča se polako zaokružila i tvrtka je počela s radom kroz dva ureda, onaj u Amsterdamu u kojem se radi poslovna analiza, kontakt s kupcima, prodaja te ostale biznis aktivnosti i tech ureda u Splitu u kojem se odvija dizajn i razvoj softverskih rješenja”, rekao je Barić za Poslovni dnevnik.

Typeqastova poslovna filozofija je u prvom redu usmjerena na zadovoljstvo njihovih zaposlenika, kojima se osigurava ugodna radna atmosfera i brojne prilike za profesionalni razvoj. Neki već ostvaruju zapažene rezultate koji svjedoče o kvaliteti Typeqastovog kadra: dvojica zaposlenika osvojila su prvo mjesto na maratonskom natjecanju programera Gewathon 2017 u Splitu, dva mjeseca nakon osnivanja podružnice.

U Hrvatskoj IT sektor trenutno raste u svim ključnim pokazateljima. Podaci Eurostata svjedoče da Hrvatska spada među zemlje s izraženim povećanjem udjela IT stručnjaka u ukupnom broju zaposlenog stanovništva, uz Estoniju, Francusku, Njemačku, Portugal, Finsku, Bugarsku i Mađarsku.