Najmlađi hrvatski grad priprema projekt od 3 milijuna eura

otok., grad otok, vukovarsko-srijemska županija
YouTube screenshot
Gradske vlasti Otoka planiraju izgradnju novog trgovačkog centra koji će u svome sklopu imati otvorenu i zatvorenu tržnicu, a niknut će na zemljištu od 8500 kvadratnih metara

Grad Otok, poznat i kao najmlađi grad u Hrvatskoj, priprema projekt koji će značajem zahvatiti oko 20.000 ljudi, što iz samog Otoka, što iz obližnjih naseljenih mjesta. Radi se o novom trgovačkom centru kojeg je gradonačelnik Josip Šarić predstavio kao velik i važan projekt sa sadržajima koji nedostaju tom kraju, piše Glas Slavonije.

“Projekt je u fazi izrade idejnog rješenja, kao i pripreme lokacije u neposrednoj blizini središta grada”, rekao je gradonačelnik Šarić. Dodao je da će budući trgovački centar u svome sklopu imati i otvorenu i zatvorenu tržnicu, a cijeli kompleks gradit će se na zemljištu površine 8500 četvornih metara.

Kako je rekao gradonačelnik, pozicija predviđena za izgradnju objekta jako je dobra te očekuje da isti zaživi kao glavni trgovački centar tog dijela Vukovarsko-srijemske županije.

Na novoj tržnici svoje proizvode će moći prodavati vlasnici OPG-ova, a svo lokalno stanovništvo konačno će imati veći izbor za kupnju nego što je to dosad u Otoku bio slučaj. Trgovački centar će zasigurno s veseljem dočekati i stanovnici obližnje Privlake i Komletinaca, kao i oni u naseljima Slakovci, Jankovci, Nijemci i Cvelferija.

Vrijednost projekta se procjenjuje na tri milijuna eura, a gradske vlasti tek moraju osmisliti financijsku konstrukciju za svoju ambicioznu investiciju.