Ministar Butković: Osigurano milijardu kuna ulaganja u željeznice

Commons
“Čeka nas investicijski bum u željeznice”, najavio je ministar

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je u Dnevniku Nove TV i tom prigodom najavio da možemo očekivati značajne investicije u željeznice.

“Prije godinu dana smo pokrenuli dokument nacionalni program rješavanja svih željezničko cestovnih prijelaza u Hrvatskoj, kojih je 1513. Osigurali smo sredstva u suradnji sa Svjetskom bankom i europska sredstva, nešto idemo i s kreditnim sredstvima. Ove godine idemo u projekt 50 željezničko-cestovnih prijelaza u rekonstrukciju i obnovu”, rekao je Butković i dodao da je osigurano ukupno milijardu kuna ulaganja u željeznički sustav i prateću infrastrukturu. “Čeka nas investicijski bum u željeznice”, naglasio je.

Komentirao je i trenutnu situaciju vezanu za Agrokor te recentna nagađanja da bi ministrica gospodarstva Martina Dalić mogla napustiti Vladu.

“Stabilnost Vlade nije ugrožena. Ministri nastavljaju svoj posao. Imali smo čitav niz sastanaka oko rješavanja i drugih problema koji su na dnevnom redu. Dok god je proces rješavanja situacije Agrokora pozitivan, a ja mislim da je u ovom trenutku, mislim da potpredsjednica Vlade Dalić može nastaviti raditi svoj posao”, zaključio je ministar.

Izvor: tportal


PODRŽITE NAS
Pratite nas na Facebooku!
DONACIJE

Ako želite podržati slobodno novinarstvo i Planet.hr možete donirati putem stranice za donaciju: Donacije