HT raspisao donacijski natječaj

Hrvatski telekom, HT, donacijski natječaj
YouTube/Screenshot
Na natječaj HT-a se moguće prijaviti u dvije različite kategorije

Hrvatski telekom već četrnaestu godinu zaredom raspisuje donacijski natječaj čije prijave su krenule 16. svibnja i traju do 16. lipnja. Natječaj pod novim nazivom i vizualnim identitetom –  “Generacija Next” donira 700.000 kuna za znanja i vještine generacija čije vrijeme tek dolazi.

Na natječaj se moguće prijaviti elektroničkim putem, a stručno povjerenstvo će do 5. srpnja odlučiti koji prijavljeni projekti ispunjavaju kriterije. Rezultati će 9. srpnja biti dostupni na stranici natječaja, piše Poslovni.hr. Prijaviti se mogu obrazovne institucije, partnerski projekti ili neprofitne organizacije i zajednice pravitelja, i to u dvije kategorije.

Digitalne inovacije uz Internet stvari i istraživački znanstveni projekti

U kategoriji “Digitalne inovacije uz Internet stvari” traže se konkretna rješenja koja imaju utjecaj na lokalnu zajednicu, odnosno projekte koji otvaraju novu perspektivu u zdravstvu, prometu, obrazovanju i području šire odgovornosti. Predviđen je iznos donacije od 400.000 kuna za 50 projekata koliko će ih biti prihvaćeno, što znači da će izabrani prijavitelji dobiti po osam tisuća kuna za kompletnu realizaciju projekta.

Druga kategorija su istraživački znanstveni projekti, a za njih je izdvojeno 300.000 kuna. Traže se projekti vezani uz nove tehnološke koncepte koji će unaprijediti te omogućiti ili olakšati bržu primjenu tehnologija Nb, IoT, 5G, umjetne inteligencije i virtualne ili nadopunjene stvarnosti.