Hrvatski inovatori i poduzetnici osvojili 11 odličja u Maleziji

Hrvatski izlagači postigli su izvanredan uspjeh na Malaysia Technology Expo (MTE)

Inovatori i poduzetnici iz Hrvatske osvojili su 11 odličja na nedavno održanoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija MTE 2018 u Kuala Lumpuru: Best Award i glavnu nagradu, dva zlata, dva srebra, dvije bronce te tri posebne nagrade.

Hrvatski nastup na MTE 2018 organizirali su Hrvatska gospodarska komora, Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba. Među ostalim, predstavili su i 43. hrvatski salon inovacija Inova – Budi uzor 2018, koji će se u studenom održati u Zagrebu.

Best Award i zlatnu medalju osvojio je Vjekoslav Majetić iz DOK-ING d.o.o za inovaciju ‘Rudarski buldožer – MVD-XLPD’. Druga zlatna medalja pripala je Sanji Lončarek za inovaciju ‘Lels – drvene natikače s promjenjivim gornjištem’.

Srebrno odličje pripalo je Mirjani Brlečić iz tvrtke Priroda liječi d.o.o. za inovaciju ‘Hyaluron Bvitamins intenzivna revitalizirajuća linija’. Srebro je osvojio i Zvonimir Viduka iz Altpro d.o.o za inovaciju ‘Sustav za automatsko zaustavljanje vlakova AP AUTOSTOP, za koju je autor dobio i posebnu nagradu iranskog izaslanstva.

Brončane medalje dobili su Pavao Potočki za inovaciju ‘Mini elektronski box’ te Melita Pavlek-Moćan i Mira Moćan iz Cosmel d.o.o za inovaciju ‘Omega 6 cream – hydro za suhu i dehidriranu kožu’.

Posebna diploma i nagrada iranskog izaslanstva pripali su mladom inovatoru Marianu Ciprianu Mitriću iz I. tehničke škole Tesla-Zagreb, za inovaciju ‘Glasovni termometar’ nastalu pod mentorstvom Gorana Ecimovića.

Organizatori MTE 2018 proglasili su hrvatski izložbeni prostor drugim najboljim na izložbi te uručili posebno priznanje HGK-u i Savezu inovatora Zagreba.

Izvor: SEEbiz.eu