Đuro Đaković Specijalna vozila s njemačkom tvrtkom sklopio ugovor vrijedan 34,5 milijuna kuna

Youtube
Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. u proteklih je deset godina proizvela veću količinu različitih tipova teretnih vagona za njemačko tržište

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, sklopila je ugovor o isporuci teretnih vagona s njemačkom tvrtkom ERR European Rail Rent GmbH. Ugovor u vrijednosti od 34,5 milijuna kuna obvezuje slavonskobrodsku tvrtku na proizvodnju i isporuku tijekom trećeg kvartala 2018. godine.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4-osovinski zatvoreni vagoni čija je osnovna namjena prijevoz kolutova lima koji se prvenstveno koriste u automobilskoj industriji. Kolutovi lima postavljaju se u kolijevke koje su opremljene namjenski dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a pomični ceradni sustav štiti ih od mogućih meteoroloških i ostalih eksternih utjecaja. Ceradni sustav usto omogućuje utovar i istovar uporabom dizalice s hvataljkama, magneta ili C-kuke, kao i bočni pristup za utovar uz pomoć viličara.

“Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je u prethodnih deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište, te u tom smislu ovaj ugovor predstavlja nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoju odnosa s kupcima”, stoji u službenom priopćenju tvrtke.

Izvor: Đuro Đaković