Albanija ne želi Telekom Srbiju na svome tržištu zbog mogućih političkih reakcija

telekom, tcom, deutsche telekom
Wikipedia
Albanska vlada smatra da su srpske investicije u Albaniji važne, ali u ovom konkretnom sektoru žele investitora drugačijeg profila

Albanska televizija Top Channel TV objavila je da albanske vlasti ne žele da Telekom Srbija kupi Telekom Albaniju zbog mogućih političkih reakcija.

Službeni izvori iz albanske vlade potvrdili su da su se predstavnici albanskog Ministarstva transporta sastali s visokim predstavnicima Telekoma Srbije u Tirani, piše Indikator. Na sastanku je predstavnicima srpske kompanije priopćeno da bi njihovo prisustvo na albanskom tržištu moglo stvoriti probleme uslijed mogućih političkih reakcija.

Prema izvorima iz vlade, odluka o akviziciji leži na samim kompanijama i vlada službeno ne može odlučivati o ovom slučaju, ali njihov je stav da Telekom Srbija nije dobrodošao u Albaniji. Kako kažu, srpske investicije su važne za Albaniju i spremni su ih dočekati, ali u sektoru telekomunikacija preferiraju investitora drugačijeg profila.

Telekom Albanija je drugi najveći operater u državi i dio Deutsche Telekom grupe. Top Channel TV je izvijestio da je Telekom Srbija za albansku kompaniju ponudio 60 milijuna eura. Osim njih, u igri su dvije bugarske tvrtke, Vivacom i Globul Telekom.