ACI u prva tri mjeseca 2018. ostvario ukupni prihod od 33,7 milijuna kuna

ACI, prihodi, ulaganja, nautički turizam
Flickr

ACI d.d. je u prva tri mjeseca ove godine ostvario povećanje ukupnih prihoda za 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupno ostvareni prihodi od 33,7 milijuna kuna su za 1,3 milijuna kuna veći od prihoda promatranog razdoblja prošle godine.

Ukupni poslovni prihodi su veći za 8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a iznose 31,4 milijuna kuna. Spomenuto povećanje je posljedica rasta prihoda u svim segmentima poslovanja pa su tako prihodi od dnevnog veza porasli za 76 posto, od mjesečnog veza 16 posto, od stalnog za 6 posto, od zakupa za 14 posto i od ostalih usluga pruženih nautičarima za 13 posto, dok su ostali poslovni prihodi porasli za 20 posto.

ACI u 2018. godini nastavlja s intenzivnim ulaganjima u modernizaciju poslovanja u cilju postizanja visoke razine izvrsnosti i kvalitete pa su u skladu s tim planirane investicije vrijedne 188,2 milijuna kuna. Najznačajnije ulaganje je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj koja je vrijedna 160 milijuna kuna i koja predstavlja značajan iskorak u standardima nautičkog turzima u Hrvatskoj, a s radom bi trebala početi u srpnju.

Usmjereni su na postizanje visokih standarda kvalitete organizacije poslovanja, pružanja usluga i zaštitu okoliša

Već duži niz godina stavljaju poseban naglasak na brigu o zaštiti okoliša, osobito morskog. Početkom ove godine su ostvarili suradnju s Green Sail inicijativom s ciljem stvaranja ekološki prihvatljivih praksi u postupanju s otpadom, posebno kroz podizanje svijesti za brigu o okolišu kod zaposlenika, nautičara i poslovnih partnera.

Još 2017. godine su u suradnji s korporacijom Tesla instalirane električne punionice za automobile u niz ACI marina (Cres, Dubrovnik, Umag, Opatija, Split i Veljko Barbieri), dok bi do početka ove sezone punionice trebale biti stavljene na korištenje i u marinama Rovinj, Pomer, Jezera, Vodice, Supetarska Draga, Milna, Šimuni, Vrboska i Korčula.

Uvođenjem novih sigurnosnih procedura i pojačavanjem WI-FI sustava i sustava video nadzora u nekoliko ACI marina, Društvo radi i na podizanju sigurnosti s aspekta tehničke zaštite. U tijeku je i prilagodba niza poslovnih aktivnosti novim tehnologijama, a od sredine travnja nautičarima je dostupna i nova ACI mobilna aplikacija koja osigurava jednostavan postupak rezervacije veza i niza drugih informacija o marinama.

ACI je svoju usmjerenost na postizanje visokih standarda kvalitete organizacije poslovanja, pružanja usluga i zaštitu okoliša u 2018. godini potvrdio i radom na uvođenju tri ISO standarda koji se odnose na sustav upravljanja kvalitetom, energijom i okolišem, a za koje je planirana certifikacija prije sezone.

Izvor: Pomorac.net