Wayne: Krvava romansa za nove generacije

Wayne, film, serija

Wayne (M. McKenna) nije tipični šesnaestogodišnjak. Školske kolege ga smatraju agresivnim čudakom i uglavnom ga nastoje izbjegavati, no on ionako ne mari za njih.

Njega smeta nepravda i često se nađe u nevolji zbog pomaganja drugima. Kad mu na samrtnoj postelji otac kaže kako ga je majka napustila pobjegavši u Floridu s ljubavnikom u njegovom obožavanom Trans Am Pontiacu, Wayne je odlučan vratiti očev automobil. Društvo će mu na putu činiti petnaestogodišnja Del (C. Bravo) u koju se zatreskao onog trenutka kad mu je pokucala na vrata želeći prodati kekse. Ta ideja se ne svidi Delinom ocu i braći koji krenu za njima, a isto učine i Wayneov najbolji prijatelj Orlando (J.J. Williams) u pratnji ravnatelja škole Colea (M. O’Malley)…

Deset polusatnih epizoda čistog ludila! Ako se netko zapitao kakav kaos bi zakuhali tvorci ”Deadpoola” kad bi dobili priliku na malim ekranima, odgovor se skriva pod imenom ‘Wayne’. Za razliku od beskrajnog teen s*anja kakvim su pretrpani pusti TV kanali, ovo je nešto posve drugačije. Teški ‘crnjak’ od komedije, grafički eksplicitno nasilje i likovi u koje ćete se zaljubiti od prvog trenutka kad ih ugledate. 

Vješto kombinirajući ‘road trip’ elemente, humor, akciju, bizarnost i romansu s odličnom glumom, režijom, scenarijem i glazbom, ”Wayne” je jedna od onih posebnih TV serija za koju ćete nakon ekspresno odgledanih epizoda panično tražiti informacije po internetu o terminu prikazivanja druge sezone. No, bez brige, već po samom premijeri prve kreatori su najavili snimanje druge, još luđe (ako je to uopće i moguće) sezone, a da postoji materijala za takvo što, ne sumnjam.

Nošena hipnotičkom glumom mladog glumačkog para McKenna/Bravo potpomognutih veteranima Kearinom, Wintersom i O’Malleyem, deset epizoda ovog urnebesa od serije će vam prohujati u treptaju oka i željet ćete samo još i još.

Premda nije razvikana poput gomile drugih (niti približno duhovitih) serija velikih TV kuća, ‘Wayne’ je jedno pravo osvježenje koje će od vas učiniti prave okorjele fanove.