Tesla bilježi rekordni gubitak

Slika: Pixbay

Gubitak od 675,4 milijuna dolara

Najveći svjetski proizvođač električnih vozila Tesla, podnio je izvještaj o dosad najvećem gubitku koji se dogodio u posljednja tri mjeseca 2017. godine. Gubitak je iznosio čak 675,4 milijuna dolara što je znatno veće nego u istom razdoblju godinu prije, kada je iznosio 121,3 milijuna dolara.

Istodobno, prihodi su mu porasli sa 2,8 na 3,3 milijarde dolara.

Budućnost Tesle u rukama Modela 3

Slika: Flickr

Proizvodnja novog Modela 3 još je i dalje pod pritiskom, te je uz sve prepreke proizvođač izjavio kako i dalje cilja postići proizvodnju do kraja prvog tromjesečja od 2 500 komada tjedno, a do kraja drugog od 5 000 komada.

Elon Musk, osnivač Tesle, smatra kako su prepreke za postizanje željene tjedne proizvodnje “svakim tjednom sve manje”.

Model 3 počeo se prodavati krajem 2017. godine u SAD-u po cijeni od 35.000 dolara. Radi se o vozilu srednje klase za kojega Tesla tvrdi da je trenutno najisplativiji na tržištu. Također znatno je jeftiniji od ostalih modela koji se prodaju po cijeni i većoj od 70 000 dolara.

Cijena dionica ove kalifornijske kompanije nije se promijenila nakon objave financijskih rezultata. Kompanija je od početka ove godine u plusu 10 posto nakon prošlogodišnjeg rasta od 35 posto.

Ovaj proizvođač automobila trenutno je druga najvrjednija kompanija u SAD-u, odmah iza General Motorsa, s tržišnom kapitalizacijom od 56,1 milijardi dolara.

Izvor: BBC NEWS