Nezgodna fotografija predsjednika Macrona izazvala skandal

emmanuel macron, macron, predsjednik francuske
Wikipedia Commons / Official Leweb photos
“Volim svu djecu (francuske) republike, bez obzira na njihove probleme”, rekao je predsjednik Macron nakon što je problematična fotografija uzburkala javnost

Francuski predsjednik Emmanuel Macron našao se u središtu omanjeg skandala nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj stoji uz muškarca koji otvoreno pokazuje srednji prst.

Fotografija je snimljena tijekom Macronovog posjeta otoku Saint-Martin na francuskim Karibima, godinu dana nakon što je otočje poharao uragan Irma. Predsjednik je na Saint-Martinu proveo četiri dana i susreo se s obiteljima i brojnim drugim stanovnicima kojima je Irma uništila domove.

Marine Le Pen, lice francuske ekstremne desnice, podijelila je problematičnu fotografiju na Twitteru i popratila je oštrim komentarom.

“Ne nalazimo riječi kojima bismo opisali svoje zgražanje. Francuska ovo sigurno ne zaslužuje. Ovo je neprostivo!”, napisala je Le Pen.

Macron se pokušao obraniti, rekavši da je fotografija prikazana izvan konteksta i da je jedan od dvojice muškaraca nedavno izašao iz zatvora. Nakon susreta, predsjednik je navodno savjetovao mladića da prestane tratiti vrijeme i da više ne čini pogreške u životu.

Dodao je da su nakon snimanja obojica pomogla prenijeti ‘fizički hendikepiranu’ djevojčicu kako bi mogla doći upoznati predsjednika, prenosi BBC.

“Volim svu djecu (francuske) republike, bez obzira na njihove probleme”, zaključio je Macron.