Guverner latvijske centralne banke uhićen zbog primanja mita

Pixabay
Rimsevics je osumnjičen za primanje mita u iznosu od 100.000 eura

Ilmar Rimsevics, guverner latvijske središnje banke, u nedjelju je uhićen od strane Državnog ureda za suzbijanje korupcije (KNAB).

Rimsevics je osumnjičen za primanje mita u iznosu od 100.000 eura i priveden na saslušanje u sjedište KNAB-a, koji je u međuvremenu pretresao njegov dom i ured u Latvijskoj banci.

Latvijski premijer Maris Kucinskis potvrdio je da je Rimsevics priveden u nedjelju te izjavio da ovo uhićenje ne predstavlja nikakvu prijetnju stabilnosti države. “Nema znakova da postoji ikakva prijetnja latvijskom financijskom sustavu”, kazao je Kucinskis.

Latvijska banka također je istaknula da nastavlja s radom u normalnim uvjetima. “Želimo naglasiti da izvršavanje zadataka povjerenih Latvijskoj banci nije dovedeno u pitanje te će državna središnja banka sutra nastaviti sa svojim aktivnostima po uobičajenom dnevnom redu. To također znači da će sve uobičajene usluge biti dostupne poslovnim subjektima i široj javnosti”, napisali su na Twitteru u nedjelju.

Banka je također izjavila da nije u mogućnosti komentirati istragu koju KNAB trenutno provodi, ali da u svom poslovanju apsolutno ne tolerira korupciju i druge ilegalne aktivnosti.

Izvor: Business Insider