Bill Gates kupio zemljište kako bi izgradio “Pametni grad”

Flickr

Bill Gates je započeo ostvarivati svoje planove za “Pametni grad”

Kupljeno zemljište ima oko 24.800 hektara, a nalazi se 45 minuta zapadno od centra Phoenixa, Arizona. Predviđenih 80 milijuna dolara je osigurano za projekt koji će zasigurno potaknut inovativnost, te će okupljat raznu naprednu tehnologuju na jednom mjestu. Grad će se najvjerojatnije zvati Belmont.

Agencija za nekretnine u Arizoni, Belmont Partners, izjavila je: “Belmont će stvoriti zajednicu s komunikacijskim i infrastrukturnim centrom koja obuhvaća najsuvremeniju tehnologiju, koja funkcionira pomoću brzih digitalnih mreža, podatkovnih centara, novih proizvodnih tehnologija i autonomnih vozila, te autonomnih logističkih čvorišta”.

“Pametni grad” mogao bi biti testno polje za futurističke tehnologije

U planu je i autocesta koja bi prolazila kroz ovaj mali grad i vodila u Las Vegas. Povezanost grada sa većim centrima omogućilo bi konstantan rast i samostalnost.

Konfiguracija grada biti će prilično slična “običnom” gradu, dok će 3800 hektara biti rezervirano za uredske, trgovačke i maloprodajne prostore. Naravno predviđeno je dovoljno mjesta i za privatne rezidencije.

“Pametni grad” ima izvrsnu lokaciju i dovoljno prostora, te će nedostatak postojeće strukture omogućiti da se oblikuje u potpuno jedinstven prostor.

Izvor: futurism