Porezna uprava pojačava nadzor fiskalizacije na terenu

porezna uprava, fiskalizacija, porezi
Pixabay
Iz Porezne uprave najavili su pojačanu kontrolu i rigorozne mjere protiv onih koji ne izdaju ili ne fiskaliziraju račune

Porezna uprava u petak je najavila da će u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzor Fiskalizacije. U suradnji s Carinskom upravom provodit će se nadzor očevidom na terenu u prostorima poreznih obveznika te provjerom izdavanja računa u realnom vremenu.

Nove mjere kontrole uvode se nakon što je primijećeno da velik broj poreznih obveznika ne izdaje račune ili izdane račune ne fiskalizira. Riječ je o najtežim poreznim prekršajima, upozorila je Porezna uprava.

“Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora”, stoji u službenoj objavi.

“Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike”, naglasili su poreznici.

Svi građani te pravne i fizičke osobe koje obavljaju neku djelatnost pozvani su da prijave uočene nepravilnosti na besplatni telefon 0800-1001, preko web servisa ili osobno u lokalnoj ispostavi Porezne uprave.