Porezna uprava ponovno najavila stroži nadzor fiskalizacije

Porezna uprava, fiskalizacija
Pixabay
Nadzor nad fiskalizacijom provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu, najavila je Porezna uprava

Porezna uprava krajem srpnja je najavila da kreće s pojačanim nadzorom fiskalizacije na terenu, ali čini se da prvo upozorenje porezni obveznici nisu shvatili dovoljno ozbiljno.
Uočeno je da velik broj obveznika i dalje ne izdaje račune ili ih ne fiskalizira pa je Porezna uprava ponovno objavila da će provoditi strožu kontrolu.

“Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore Fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori Fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju”, objavili su u ponedjeljak, 27. kolovoza.

Iz Porezne uprave istaknuli su i da žele graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima te da su spremni pružiti stručnu pomoć u ispunjavanju poreznih obveza. Naglasili su, međutim, da moraju zaustavljati najteže porezne prekršaje te stoga zamolili građane da sve uočene nepravilnosti dojave na besplatni telefon 0800 1001 ili preko web servisa Porezne uprave.